Satu Pendedahan Eksklusif!!  Luangkan 5 minit masa anda & baca sehingga habis....   

ADAKAH ANDA NAK TAHU BAGAIMANA SAYA BUAT DUIT 4 ANGKA SETIAP BULAN DALAM MASA KURANG 1 TAHUN? 

Yang Bestnya Setiap Bulan Dapat Walaupun Hanya Buat Part Time Secara Online

Yang Lagi Best Income Berterusan Dapat Setiap Bulan Walaupun Saya Berhenti Buat Bisnes Ni

Sebelum saya kongsikan kepada anda bagaimana saya buat duit 4 angka setiap bulan secara part time, saya ingin kongsi sedikit perjalanan hidup saya supaya dapat memberi manfaat kepada sesiapa yang membacanya. Kini sudah menjadi habit saya setiap kali berjumpa dengan orang yang lebih muda atau sebaya, saya akan beri sedikit nasihati berdasarkan kisah hidup saya untuk mereka ambil iktibar dan majukan diri masing2. Yang lebih tua jarang saya kongsikan sebab mereka lebih banyak makan garam daripada saya..hehe. Sekiranya perkongsian ini bermanfaat untuk anda, jangan lupa doakan saya  untuk lebih berjaya  ye..aminnn.

Saya perkenalkan diri saya terlebih dahulu. Nama saya ialah ghazali bekerja di salah sebuat syarikat swasta di sekitar KL. Sepanjang saya melibatkan diri dalam mencari duit part time ni, bermacam-macam benda yang saya dah cuba. Ada yang scam, ada yang sah tapi kurang potensi, ada yang berpotensi tapi perlukan banyak masa dan tenaga.. pelbagai cara saya dah buat namun semuanya tak menjadi malah saya pernah ditipu! saya pernah melalui zaman kejatuhan yang amat teruk sehinggakan saya dah malas nk terlibat dengan semua ni. Walaupun begitu pengalaman yang saya dapat amat bernilai walaupun pahitnya dugaan hanya ALLAH yang tahu..

Pengalaman paling teruk saya alami ialah ketika mula-mula bekerja. Ketika itu saya bekerja sebagai pegawai di salah sebuah kementerian kerajaan. Kawan baik saya yang juga seorang ejen kenalkan  saya tentang pelaburan emas syarikat VC Gold Sdn Bhd. Oleh kerana saya terpesona dengan cerita yang pakcik kawan saya dah buat duit berjuta2 dengan pelaburan emas, saya nekad nak melabur. Mana tak saya tetarik,pulangan 5% setiap bulan daripada jumlah pelaburan emas! Pada asalnya saya hanya ingin gunakan wang simpanan untuk melabur tapi disebabkan tamak saya buat pinjaman peribadi yang amat besar. Semuanya dibuat tanpa pengetahuan ibu bapa dan tunang saya.

Saya telah buat loan sebanyak RM144,000 dengan interest 7.3%. Bulan2 saya kena bayar RM1,700! Masa nak mohon pinjaman memang saya agak takut kerana komitment bayaran balik RM1,700 kepada bank adalah melebihi separuh daripada gaji. Tapi disebabkan pulangan 5% saya beranggapan masih banyak untung [ RM144,000 x 5% = RM7,200]. Oklah tolak ansuran RM1,700 saya masih ada balance RM5,500..banyak tu! dan lebih sebulan gaji saya ketika tu.

Laporan CCRIS saya - Personal Loan RM144,000

Sesuatu yang terlampau baik dan syok didengar tu biasanya adalah scam. Percayalah cakap saya yang dah kena tipu ni. Nak kenal skim scam ni bleh agak2 - Dapat duit tanpa usaha, hasil untung tak jelas caranya dan keuntungan pelaburan yang banyak dalam masa yang singkat (kecuali sekiranya anda sendiri yang uruskan pelaburan anda). Sekarang skim scammer dah lagi advance, nampak semuanya macam sah daripada luaran tapi sebelum anda terlibat siasat betul2 latar belakang company..beringat sebelum terhantuk. 

Saya dah terlambat, disebabkan kenaifan saya percaya dengan skim pelaburan telah menjerat diri saya sendiri. Duit yang saya labur telah lebur.. Pada bulan pertama saya melabur, syarikat VC Gold dah buat hal. Alasan biasa yg scammer guna ialah kena freeze dengan bank negara, ada pembekal yang tipu, ada shareholder tipu dan bermacam2 lagi la alasan. Padahal yang menipu ialah Sayrikat VC Gold tersebut, ditubuhkan untuk menipu duit orang dengan bertopengkan kononnya pelaburan yang sah.

Secara jujurnya saya katakan inilah zaman kejatuhan saya yang paling teruk, bayangkan duit pinjaman lebur dan setiap bulan saya perlu bayar RM1,700 kepada bank. Belum campur komitemen lain lagi seperti kereta, kredit kad dan lain2, semuanya melebihi RM3k lebih..Baki gaji saya hampir2 negatif. Pinjam sana sini dengan kawan untuk survive setiap bulan. Saya mula dilanda kemurungan sehinggakan saya tak dapat fokus kerja dan berhenti kerja. Dah lah hutang banyak berhenti kerja plak tu.. tak tahulah apa yang saya fikir masa tu, memang betul2 tertekan. Nasib baik tak kena penyakit mental..nauzubillah  

Alhamdulillah saya dikurniakan ibu bapa dan tunang yang sayangkan saya. Di saat2 saya berada pada keadaan yang paling jatuh, mereka tenangkan saya dan pujuk saya untuk bangkit semula. Lama juga saya nak recover daripada keaadaan tertekan kepada normal. Saya berjaya dapat kerja setelah berpuluh2 resume saya hantar. ALLAH itu maha penyayang dan pemurah, saya diberi peluang untuk saya bangkit. Pada tahun berikutnya saya berkahwin dengan tunang saya. Alhamdulillah kami sah bergelar suami isteri.

Di awal perkahwinan, hidup kami memang dalam kesempitan. Kami memang struggle untuk survive..dengan kos sara hidup yang makin mahal lagi.. Walaupun saya dah bekerja sebagai eksekutif di syarikat swasta tapi hakikatnya gaji bersih saya lagi rendah daripada cleaner ofis. Bukan niat nak menghina sesiapa tapi itulah realiti saya yang dibebani hutang. Bermacam2 sindiran saya terima daripada sedara dan kawan2 akibat daifnya hidup saya masa tu.. Ketika itu saya memang bergantung dengan gaji isteri untuk perbelanjaan harian, terasa diri ni tak berguna tapi apakan daya terpaksa la sabar dan tabah. Saya janji yang saya akan usaha untuk tambah lagi income saya untuk bagi kesenangan kat isteri dan famili.

Alhamdulillah kerjaya saya semakin baik dengan adanya kenaikan pangkat. Betul la dengan setiap kedatangan zuriat pasti akan ada rezeki dari ALLAH swt. Alhamdulillah, sehingga kini saya telah dikurniakan dengan 2 orang anak. Keadaan ekonomi keluarga saya bertambah baik dan saya mampu beri kehidupan yang cukup tetapi mewah tu tak mampu lagi.

Oleh kerana gaji yang ada hanya cukup untuk perbelanjaan bulanan, saya rasa memang patut saya cari duit lebih untuk saving (pendidikan anak2 dan masa tua), memenuhi keinginan dan permintaan isteri anak2 dan bawa mereka melancong. Niat saya memang nak bagi anak2 saya menikmati hidup yang serba cukup walaupun tak mewah.. 

Niat di hati memang teringin nak mencari kerja / bisnes part time tetapi oleh kerana luka lama saya di pelaburan emas belum terubat, saya masih dalam keadaan trauma untuk mulakan sebarang perniagaan. Syarikat VC Gold kini telah berkubur dan tersenarai hitam di website bank negara. Pengajaran hidup yang amat pahit saya rasai dan sehingga kini masih menanggung hutang. Ini semua kerana KETAMAKAN diri sendiri nak untung banyak dengan cara mudah TANPA USAHA! Saya nasihatkan kepada anda yang membaca luahan pengalaman saya, sekiranya anda ingin melabur sila pastikan:

Walaupun saya masih dalam dilema untuk memulakan bisnes part time yang baru, saya tetap gagahkan diri untuk bermula kembali dan jadikan pengajaran yang lepas sebagai panduan untuk tidak terjebak dalam skim bisnes yang sama. 

"Bukan Senang nak SENANG"

Bermacam bisnes saya buat secara part time dan hasilnya ada yang OK dan ada yang kiok (KO). Antara bisnes yang saya buat secara part time:

1. TRADING FOREIGN EXCHANGE @ FOREX

Bila dalam keadaan sabar, Alhamdulillah buat duit tapi bila tamak memang HANCUSS. Banyak ribu juga saya habis kat forex dan banyak kali saya cuba fokus untuk tidak TAMAK tapi akhirnya tewas. Habis duit saving..sedihh. Last - last saya surrender nak teruskan forex. (nota: ini hanya pengalaman sendiri ye, sifu2 dan kawan saya ada yang sehingga hari berjaya survive dan kaya dengan forex).

antara berpuluh2 statement akaun forex saya. pada 16 oktober 2013 saya RUGI USD914!!

pada 1 may 2015,saya RUGI USD1,046!! Hanguss

2. JUAL PRODUK KESIHATAN

Boleh buat duit tapi penat nak maintain point bulan-bulan sebab harga produk yang agak mahal. Lagipun mencabar jugak nak dapat customer, dengan masa yang kurang mengizinkan kerana saya sibuk dengan kerja hakiki. Komisen pula bergantung kepada jualan produk sendiri dan group, ada sales ada lah komisen. (nota: ini hanya pengalaman sendiri ye, yang kaya jual produk memang ada tapi bukan saya la..hahaha).

gambar saya ketika event syarikat produk kesihatan

3. MLM Franchise

Saya join disebabkan peluang buka kedai franchise dengan modal minima. Punyalah excited, hampir 1 semenanjung saya dan team buat talk untuk tarik prospek dan kami train mereka yang berminat nak buka franchise untuk lepas interview HQ. Alhamdulillah hasil usaha, kami berjaya lahirkan 2 pemilik franchise jenama tersebut, lokasi kedai di seksyen 7 shah alam dan pandamaran klang. Nampak macam gah group ada 2 franchise tapi hakikatnya hampeh..komisen dapat tak seberapa jika dibandingkan penat lelah kami round 1 semenanjung. Masa weekend dikorbankan, elok2 boleh bersama famili sy pilih out station untuk buat preview. Bila sales franchise tak achive target, HQ mula tunding jari cari salah pemilik kedai tersebut..macam2 lah isu. Last2 saya give up, dan sehingga hari ni group kami yang besar ketika dahulu siap meeting dengan CEO..semua dah quit.

adik saya merupakan salah seorang pemilik franchise (gambar diblurkan atas permintaan beliau)

4. EJEN INSURANS

Menarik kerana komisen dapat sehingga 6 tahun. Walaupun masa selepas kerja tak banyak tapi saya gagahkan cari client. Masa ni banyak keluar ngeteh buat appointment tapi bukan senang nak close,kadang-kadang terpaksa follow up 3 kali untuk yakinkan prospek. Alhamdulillah komisen dapat tapi saya terpaksa lepaskan juga bisnes sebagai ejen insuran kerana masa yang terhad untuk servis client. Tambahan pula requirement untuk lengkapkan jam latihan agak susah bagi saya yang sibuk dengan kerja hakiki. (nota: ini hanya pengalaman sendiri ye, ramai ejen insuran yang kaya raya).

Oleh kerana hasil yang kurang memberansangkan daripada cubaan-cubaan perniagaan yang saya ceburi, saya semacam pasrah dan redha untuk terima yang rezeki saya bukan di bidang perniagaan..lama juga lah saya just fokus pada kerja siang malam, dah tak fikir pasal extra duit. Saya dan famili pun takde buat plan nak melancong jauh2 kerana kewangan yang cukup2 makan..makan pun ala kadar yang termampu..tapi pendidikan anak memang kami utamakan walaupun terpaksa berjimat.

Minat Bisnes Timbul Kembali..

Hampir 1 Tahun berlalu..pelbagai peluang bisnes yang ditawarkan kepada saya tapi saya dah malas nak mula sehingga lah adik saya sendiri mula menceburi bidang bisnes. Apabila saya lihat dia makin berjaya sedikit sedikit minat bisnes saya kembali tapi belum cukup kuat untuk saya cari peluang bisnes baru sehingga lah adik saya ajak saya jointventure buka kedai SPA KERETA dan SEWA KERETA. Oleh kerana saya sibuk dengan kerja, saya tak dapat nak terlibat secara direct dalam urusan bisnes tersebut dan hanya menjadi pelabur. Kali ini saya guna saving dan pinjam duit dengan sahabat2 saya untuk mulakan bisnes dengan adik saya.

Modal Besar Tak Semestinya Untung pun BESAR

Oleh kerana saving tak banyak so modal yang ada cukup2 untuk mulakan bisnes dan ini merupakan SILAP YANG BESAR dalam bisnes!! Di awal permulaan bisnes pelbagai masalah yang kami hadapi dan sering bertengkar kerana masing - masing ada pendapat yang berlainan,semuanya kerana modal yang tidak mengcukupi untuk cover cost overhead selama 6 bulan pertama. Kami sangkakan buka kedai terus untung..haihh sangkaan meleset. Antara masalah - masalah yang kami hadapi:

Kedai SPA Kereta kitaorang (Fay Auto Garage) yang bertempat di Subang Bestari

Walaupun pelbagai dugaan yang dihadapi, kami tetap bersabar dan cari jalan penyelesaian untuk setiap masalah. Alhamdulilah kami berjaya survive selepas banyak perit derita yang terpaksa lalui. Masalah memang sentiasa ada tapi kami cuba selesaikan secepat mungkin. Nampak macam GAH ada 2 bisnes SPA KERETA dan SEWA KERETA tapi lepas tolak itu ini tak semewah yang disangka. Oleh kerana saya hanya pelabur dan adik saya sendiri yang jalankan sendiri bisnes, saya hanya peroleh peratusan yang kecil dan jumlahnya hanya beberapa ratus setiap bulan. Walaupun begitu saya tetap bersyukur kerana 2 bisnes ini berjaya survive dan duit ekstra yang saya dapat boleh lah digunakan untuk saving.

07 OKTOBER 2015

Setelah terlibat dengan beberapa jenis bisnes saya agak trauma untuk memulakan bisnes baru disebabkan oleh risiko takut MODAL HANGUS atau MEMBAZIR MASA. Saya pun mula muhasabah diri untuk menilai semula bisnes yang sesuai dengan saya. Fikir punya fikir, saya buat keputusan sekiranya saya nak buat bisnes baru mestilah memenuhi kriteria ni:

  1. Modal kena paling minima atau kalau boleh ZERO. Dah penat duit saving asyik hangus dan penat buat personal loan.
  2. Masa yang tidak terhad. Maknanya saya boleh buat bisnes ni bila2 saya nak dan mana2 saya nak.
  3. Permintaan untuk produk/servis yang tinggi. Penat dah buat bisnes yang kurang demand, untung yang dapat tak berbaloi dengan masa dan tenaga yang kena spend.
  4. Potensi untuk BEBAS KEWANGAN mesti tersangat BESAR. Saya nak buat bisnes yang boleh bagi income pasif yang banyak, saya pi mana2 atau buat apa2 pun income still dapat dan income yang dapat tu cukup over semua perbelanjaan famili dan siap boleh saving

Nampak macam susah kan nak dapat bisnes macam 4 kriteria saya tu kan? Hahaha.. sebab tulah lama la jugak saya rehat daripada buat bisnes.. Masa berlalu sehingga la 7 Oktober 2015, ada kawan ajak minum katanya nk share benda best. Dalam hati ni mesti MLM ni..hahaha. tapi saya ni rileks je sebab x salah pun dengar kalau betul pun MLM, kiranya dengar bagi chance la kat kawan..kalo dia lebih2 paksa saya hangguk je kepala dia...kakakaka

Sangkaan saya meleset..dia buka cerita pasal bisnes TELCO lahh.. saya pun dengar la dia citer sampai habis, mcm best tapi sebab 1st time dengar so blur blur la jugak...hehe. Member pujuk ajak join, ala modal RM100 je katanya.. Saya pun masa tu tak pikir banyak sebab kebetulan mmg ade duit dalam wallet (selalunya skit je kalau ada pun) dan prepaid yg saya pakai pun macam takde bagi pape pun.. So tepat pukul 10:43 malam (yang tau ni pun sebab check dalam sistem..huhu) saya pun didaftarkan simkad Tone Plus, siap request port in no lama kepada simkad Tone Plus...

SIMKAD TONE PLUS

Yer betul..saya telah menjadi pengguna simkad Tone Plus..selepas balik daripada jumpa member yang daftarkan saya simkad Tone Plus, saya pun study la betul ke BEST bisnes jadi pengedar simkad Tone Plus dan paling penting adakah bisnes ni berjaya memenuhi 4 kriteria saya.

SIMKAD 4G TONE PLUS

(1) MODAL MINIMA @ ZERO

Modal RM100 dikira minima lah kalau compare nak buat bisnes lain sampai ribu2. Kalau bawak pi TESCO atau GIANT pun brape kerat je barang boleh beli barang. Abang2 yang hisap rokok pun lepas 4-5 kotak je..hehe. Lagipun bukan bayar kosong RM100, aktif sahaja simkad dapat:

(2) MASA YANG TIDAK TERHAD

Dengan modal yang rendah dan size simkad yg kecil, anytme  saya boleh promote secara offline bila lepak dengan member dan jumpa famili. Nak jual online pun boleh sebab harga yang mampu milik, lain lah kalau nak jual produk beribu2 memang susah..hehe.

(3) PERMINTAAN PRODUK/SERVIS TINGGI

Telco sudah menjadi produk keperluan, setiap lapisan masyrakat daripada budak2 sehingga lah orang tua pun pakai handphone. Bagi saya ini memang terbaek sebab market yang begitu luas dan komisen yang pasif/tetap.. yelah pakai handphone mesti nak topup kan? setiap bulan kan topup? hehehe

(4) POTENSI BEBAS KEWANGAN SANGAT BESAR 

Yang ni paling best sebabnya Tone Plus bayar komisen 13% - 32% daripada topup group! bayaran komisen tertinggi di pasaran telco! excited ni sebab bila kira-kira komisen yang bakal dapat memang boleh buat untuk dapat 4, 5 malah 6 angka income. Ramai dah usahawan Tone Plus yang income masyuk dan syarikat Tone Group bayar komisen untuk ahli2 lebih RM10juta setiap bulan... giler kan? hahaha.

Faktor-faktor lain yang menyebabkan saya bertambah yakin dengan bisnes Tone Plus ialah:

BUAT DUIT 4 ANGKA SETIAP BULAN

Ok maka bermula lah episode saya di Tone Plus. Pada mulanya macam biasalah saya turun ke preview di HQ Tone Plus Sri Petaling untuk lebih faham tentang Pelan Komisyen dan pada masa yang sama nak juga tengok suasana preview.. hehe. Saya ingatkan punyalah ramai orang datang tapi tak sampai 20 orang pun, agak sedikit down la jugak sebab ingatkan bisnes ni tak dapat sambutan..huhu. Malam tu juga saya lepak dengan leader group iaitu Saudara Aizat yang berpangkat Branch di Tone Plus. Katanya yang ringkas tapi berjaya membuka mata saya ialah:

"sikit orang bukan bermakna bisnes tak bagus... cuma belum ramai yang tahu tentang Tone Plus... Ini ialah peluang bagi kita yang bermula lebih awal"

Ting!!! Lampu kat otak saya menyala cerah..hahaha. Betul la kata saudara Aizat, ini peluang tersangat baik buat saya.. hehe. ID Tone Plus saya ialah TPA107658 bermakna saya orang yang ke 107,658.. masih ade lebih 43 juta lebih pengguna telco yang belum upgrade simkad mereka. Terkini pengguna Tone Plus baru melebih 200k(november 2016), banyak lagi peluang saya dan anda untuk perkenalkan Tone Plus!..hahaha

Yang bestnya di Tone Plus ni siapa buat kerja dia masyukkk. Pengalaman saya sendiri, walaupun saya pengguna yang ke-107,658 tapi daripada segi income saya dah melebih direct upline saya, melebihi semua upline saya kecuali Branch dan Premium branch group saya..hehehe. Malah dalam group besar, income saya juga melebih majoriti yang bermula awal daripada saya. Sebab itu kalau ada orang cakap bisnes ini ialah MLM maka saya boleh tuduh anda MENIPU (harap faham maksud saya)..hehehe

Ok dengan semangat berkobar-kobar saya pun mulakan promosi dengan rakan-rakan ofis dan adik beradik saya. Mula-mula tu biasa lah semua terkejut dan agak skeptikal dengan bisnes ni tapi saya buat selamber je explain kat diaorg..hahaha. ALHAMDULILLAH.. ALLAH maha adil, DIA tahu saya berusaha untuk cari rezeki lebih untuk famili.. hasilnya lebih separuh daripada prospek yang saya jumpa upgrade simkad mereka, jumlah mereka dalam 30 orang. Income saya terus naik daripada RM29 bulan pertama kepada RM170 bulan ke-3. Topup bulanan saya dah lepas, bil api & air dan lepas.. Ok tak? bagi saya memang WOW Terbaek! Yelah selama saya pakai telco lain lebih 10 tahun, 1 sen pun tak pernah dapat..huhu

CABARAN BISNES MAKIN TOUGH

Selepas 3 bulan buat bisnes Tone Plus, saya dah jumpa majoriti natural market saya (famili dan sahabat2). Saya dah mula start ketandusan prospek, promosi di wall fb saya tak memberikan feedback yang seperti diharapkan walaupun promosi saya lakukan setiap hari.. tapi saya tak berputus asa sebab ini perkara biasa dalam bisnes. 

Untuk BERJAYA kena follow ORANG YANG DAH BERJAYA

Dalam bisnes kalau nak berjaya kita kena bergaul dengan orang yang dah berjaya dan tiru cara mereka. So apa yang saya buat, saya selalu lepak dengan Branch Aizat dan Premium Branch Paksu (ni nama glemer dia..hehe). Bila dah selalu lepak maka banyak lah ilmu yang saya dapat dan saya boleh katakan nilai ilmu ni boleh mencecah ribuan ringgit (ni kalau buat seminar lah..hehehe).. Walaupun ilmu yang diberi dah mantap tapi ianya lebih berbentuk general dan memerlukan orang yang dah lama bisnes online untuk faham. Oleh sebabkan sy ni mmg newbie habis, saya kena study dan cari info2 lanjut bagaimana nk praktiskan ilmu yang diajar oleh Branch dan Premium Branch.

Berikut ialah antara ilmu-ilmu yang saya terima daripada otai2 ini..hahaha:

  1. Iklan percuma kepada ratusan group fb dengan hanya 1 klik.
  2. Iklan berbayar FB ads dengan kos yang paling minima tapi result yang giler kentang!
  3. Ayat-ayat copywriting Tone Plus dan skrip2 untuk menarik minat prospek bila diaorang komen "PM"..hehehe
  4. Cara nak uruskan group dan bagaimana nak boost semangat ahli group. Yang ni memang sangat penting sebab kerja berkumpulan result memang meletup habis!

dan banyak lah lagi ilmu yang saya dapat, siap saya improve lagi dengan tambahkan sedikit rencah bagi lagi umph!! Yang saya tambah tu berdasarkan pengalaman saya sendiri buat bisnes Tone Plus bukan main suka2 je buat.. nilai rencah ni pun lebih ribuan ringgit jugak...hahahaha

PERUBAHAN MENDADAK!!

Saya boleh katakan setelah praktiskan ilmu yang saya dapat, tak menang tangan la nak reply wassap dan pm kat Page FB. Daripada hanya daftar 1-2 pengguna baru Tone Plus sebelum ini, kini setiap bulan saya daftar 5-10 pengguna! WOW ke BEST? hehehe. 

Antara screenshot daripada ratusan prospek yang whatsapp saya tentang Tone Plus, Alhamdulillah majoritinya dah upgrade simkad kepada Tone Plus!

Bukan itu sahaja, group saya dah mula aktif buat promosi dan daftar pengguna baru. Punya lah hepi sebagai seorang leader bila group aktif sebab bila income mereka bertambah, saya pun dapat tempias income.. hehehe. Best bisnes Tone Plus ni, tolong group bermakna anda juga tolong diri sendiri.

Restok simkad. Abaikan saya yang agak serabai, biasalah pagi2 buta dah restok simkad..hahaha

Restok lagi..hehe

Upgrade 2nd simkad kepada akaun Service Centre

 

Antara screenshot2 FB saya, nak letak semua penuh website ni dengan gambar je..Hahaha

 

AKHIRNYA TARGET 2016 TERCAPAI!

Masa saya mula-mula buat bisnes Tone Plus memang saya tanam niat nak buat sampai dapat income 4 angka. Alhamdulillah selepas 11 bulan di Tone Plus iaitu  pada Ogos 2016, saya telah berjaya capai matlamat pertama saya dapat income 4 angka. Tepat pada tarikh 21 Ogos 2016 sejumlah wang RM1010.30 telah ditransfer daripada Syarikat Tone Plus ke akaun maybank saya! Fuhh seronok betul bila ALLAH makbulkan doa saya. Terima kasih kepada Famili Tone Plus saya yang telah turut sama menjayakan misi saya.

MISI SAYA BANTU ANDA

Sekarang saya ingin bantu pula mereka yang ingin dibantu. Tiada paksaan untuk terima atau tidak bantuan saya. Mungkin ada yang mengatakan saya ceritakan pengalaman saya untuk anda join saya buat bisnes Tone Plus.

Jawapannya memang betul dan tepat sekali! sebabnya sekiranya anda ingin buat duit yang masyuk tapi tak tahu nak buat apa atau pernah buat tapi gagal atau pernah ditipu maka anda pasti sedar yang bisnes Tone Plus antara yang bisnes yang terbaik dan mudah. Lagi lah kalau pengalaman saya diatas ada kena mengena walaupun sedikit dengan pengalaman anda. Masih lagi tak pasti?

Sekiranya anda mempunyai ciri-ciri dibawah ini maka anda amat sesuai untuk bersama-sama saya buat duit banyak2 di Tone Plus:

  1. Nak buat duit yang banyak
  2. Sanggup belajar dan mengajar
  3. Rajin praktiskan ilmu yang saya kongsikan
  4. Boleh buat promosi secara individu atau berkumpulan

BUAT SAMPAI JADI!

Itulah kata-kata semangat yang saya tanamkan dalam diri saya dan sekiranya anda sudi, tanamkan kata2 ini dalam diri anda. Saya boleh jamin ini kepada ANDA, anda sertai atau tak sertai saya:

Kalau bukan sekarang bila lagi? Kalau anda bersama-sama ingin buat duit dengan Tone Plus, saya akan bimbing anda daripada A to Z.

JOM UPGRADE SIMKAD ANDA SEKARANG!

JOM BUAT DUIT BANYAK-BANYAK DENGAN SIMKAD TONE PLUS!!


Kalau anda bertangguh maka anda yang rugi. Mereka yang dah upgrade simkad kepada Tone Plus dan membuat promosi secara konsisten telah menikmati komisen yang melebihi gaji mereka sendiri. Malah ada yang komisen berpuluh kali ganda daripada gaji lama mereka. Masa yang mereka luangkan hanya 1-3 tahun sahaja dan kini mereka telah menjadi usahawan Tone Plus sepenuh masa. WOW atau BEST? hehehe

APA KATA USAHAWAN TONE PLUS?

Tuan Shafwan sahabat admin yang sama-sama join Tone Plus dan nampak LUBUK EMAS di Tone Plus. Sekarang dah masyuk buat part time je tapi komisen dah 4 angka!!

 

Cikgu Zul takpernah mengalah buat bisnes Tone Plus dan kini selepas hampir 2 tahun, beliau dan merasai komisen 4 angka. Untung kan?

 

Antara Otai Tone Plus yang admin hormati, Tuan KZ nampak potensi bisnes Tone Plus sejak awal penubuhan Tone Plus. No ID Tone Plus Tuan KZ pun single digit..hehe. Sekarang bilang pengguna Tone Plus telah melebihi 200K user!!

 

Bilangan Usahawan Tone Plus yang telah menikmati komisen 5 angka makin bertambah. Mereka ini manusia biasa tiada beza dengan anda cuma mereka ini BERANI. Mereka berani invest RM100 untuk sekeping simkad yang boleh buat duit..

 

Apakah perasaan ANDA sekiranya anda terima gaji 6 angka setiap bulan? OK ke BEST? Tuan Tahir dah menikmatinya.. Jom sama-sama kita target 5-6 angka income setiap bulan!!!!

 

MEREKA DAH BUAT DUIT TIAP-TIAP BULAN!

ANDA BILA LAGI?


HARGA yang anda akan bayar untuk simkad 4G Tone Plus adalah sangat-sangat berbaloi kerana bukan setakat anda berpeluang buat duit banyak-banyak, anda juga akan menerima 10 BONUS yang betul-betul bernilai dan terbaik!

10 BONUS UNTUK ANDA!

BONUS #1 : PERCUMA KREDIT RM30

Sebaik sahaja simkad Anda didaftarkan, RM30 akan dkreditkan oleh Tone Plus ke dalam simkad Anda.

Anda dah tak perlu topup untuk bulan pertama. JIMAT kan?


BONUS #2 : PERCUMA DATA 1.5GB

Sebaik sahaja simkad Anda didaftarkan, Data Internet 1.5GB akan dkreditkan oleh Tone Plus ke dalam simkad Anda.

Anda dah tak perlu risau nak layari FB, whatsapp, youtube dan lain2 untuk bulan pertama. JIMAT kan?


BONUS #3 : PERCUMA 70 BIG POINT

Sebaik sahaja simkad Anda didaftarkan, 70 Big Point akan dkreditkan oleh Tone Plus ke dalam simkad Anda.

Dengan bigpoint yang anda kumpul setiap kali topup, anda boleh tukarkan kepada pelbagai jenis barangan termasuk tiket flight Air Asia!! Best kan?


BONUS #4 : PERCUMA KEKALKAN NO LAMA

Anda boleh kekalkan no lama di Tone Plus. Tiada sebarang caj dikenakan. Syaratnya pemilik kedua2 simkad adalah orang yang sama (NRIC yg sama).

Terbuka kepada prepaid atau postpaid. Untuk postpaid kena pastikan tiada bil tertunggak. Bil semasa tiada masalah, anda boleh selesaikan selepas port in ke Tone Plus selesai.


BONUS #5 : PERCUMA SISTEM TONE PLUS

Sistem ni membolehkan anda mendaftar pengguna baru Tone Plus hanya secara online, tak perlu submit borang ke HQ. Mudah kan? Anda hanya perlu ada simkad dengan anda untuk daftar pengguna baru.

Anda juga boleh lihat update komisen anda setiap hari. Mesti seronok kan bila setiap hari komisn bertambah! Komisen juga ditampilkan secara bulanan.


BONUS #6 : PERCUMA  AKAUN SELF CARE TUNE TALK

Sistem Tune Talk - oleh kerana Tone Plus menggunakan line provider Tune Talk, maka kita juga ada access kepada sistem Tune Talk. Email pengesahan akan dihantar oleh Tune Talk kepada anda. Di dalamnya terdapat password untuk login website tune talk.

Berikut ialah menu-menu yang anda boleh gunakan:

  • Periksa baki kredit
  • Periksa baki data
  • Periksa baki big point
  • Top up melalui website
  • Tukar 4 digit terakhir no handphone anda.

BONUS #7 : BUKU PANDUAN TONE PLUS

 

Step by Step untuk guide ANDA daftar new user Tone Plus. Semudah ABC!

Marketing Plan Tone Plus dengan ilustrasi bergambar untuk memudahkan ANDA faham dan seterusnya merangka pelan income 4-5 angka!

Info - info penting seperti cara untuk topup, langgan pelan/data, periksa baki kredit, baki data dan baki big point dll.

 


BONUS #8 : 1 SET FLYERS TONE PLUS

Anda akan menerima flyers bersaiz A4 (lipat 3) sebanyak 10 keping.

Flyers ini boleh diedarkan kepada kawan-kawan, saudara mara atau di tempat-tempat yang sesuai seperti di hadapan bank, di entrance tesco / giant dll. Info yang terkandung di dalam flyers lengkap, simple dan padat, memudahkan prospek untuk faham dan terus menghubungi ANDA.

 


BONUS #9 : TABLE TALK TONE PLUS

 Ini ialah tool yang anda boleh guna untuk present tentang bisnes Tone Plus apabila anda berjumpa secara offline samada di kedai mamak, rumah sedara, kenduri dan mana2 tempat yang sesuai. Ia mengandungi penerangan tentang kelebihan simkad Tone Plus dan pelan komisen Tone Plus.

Dengan size hanya sebesar 1 keping kertas bersize A4 dan dilipat 2 menjadikan ianya mudah dibawa kemana2. Mudah kan? 


BONUS #10 : WEB REPLIKA JUTAWAN TONE PLUS

Apabila anda upgrade simkad Tone Plus dengan group saya, anda akan diberikan web replika untuk tujuan promosi.  


Tahukah ANDA pengguna yang BIJAK?

Upgrade simkad ANDA sekarang


ALHAMDULILLAH.. akhirnya tercapai jugak salah satu impian saya untuk bawa famili melancong ke Luar Negara. Kami pilih negara JEPUN kerana ada disneyland dan universal studio (demi untuk hepikan anak2) serta negaranya yang cantik dan rakyatnya yang ramah. Nasib baik Tone Plus belum sampai Jepun kalau tak saya dah boleh close orang jepun..hahaha

OSAKA - KYOTO - TOKYO

 

Keputusan ANDA pada SAAT INI akan menentukn MASA DEPAN ANDA

Jika nak UBAH HIDUP anda kearah YANG LEBIH BAIK,

Upgrade Simkad dan Buat Duit BANYAK-BANYAK!

Saya  akan bimbing ANDA yang nak BERJAYA


Yang benar,

PSC Ghazali
010-787 1916

P/S: Simkad memang satu keperluan sekarang ini tetapi ramai yang tak tahu bahawa ada simkad yang boleh buat duit. Simkad Tone Plus smiley

P/P/S: Daftar simkad dengan group kami dan sama-sama buat duit dengan pantas dan mudah. Segala panduan ebook, buku dan flyers yang diberikan kepada ANDA adalah hasil pengalaman yang Dr Ghazali telah guna untuk hasilkan income 4 angka beliau. Nak berjaya kena follow orang yang dah berjaya smiley

P/P/P/S: Jangan fikir2 dan terus upgrade simkad anda. Ada 44 juta pengguna simkad menunggu anda untuk upgrade simkad mereka kepada Tone Plus smiley